Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، اصغرمکارم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در حاشیه آغاز اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت در جنوب کرمان گفت: این طرح همگام با سراسر کشور در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت آغاز می‌شود.

او افزود: در جنوب کرمان طرح هر خانه یک پایگاه سلامت، حدود یک میلیون نفر جمعیت، یعنی حدود ۲۰۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مکارم با بیان اینکه طرح هرخانه یک پایگاه سلامت بر آموزش خانواده‌ها تکیه دارد و سفیران سلامت در خانواده، مسئولیت حفظ سلامت خود و اعضای خانواده را دارند، تصریح کرد: از اصلی‌ترین اهداف اجرای این طرح، حفظ ارتباط و حلقه مفقوده بین خانواده و بیرون از خانه است و باعث می‌شود که ما برنامه‌های مراقبتی را از خانه بهداشت و پایگاه سلامت به درون خانه‌ها ببریم.

مکارم گفت: از هر خانواده یک  نفر به عنوان سفیر سلامت با آموزش‌هایی که داده می‌شود، نقش رابط بین حوزه سلامت و خانواده‌ها را خواهد داشت که باعث می‌شود ما در زمینه مبارزه با کووید ۱۹ و آنفلوآنزا از این ظرفیت عظیم خانوادگی استفاده کنیم.

او افزود: بر اساس پیش بینی ما تا پایان امسال، ۵۵ درصد از خانوار‌های جنوب کرمان تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت  که حدود ۱۰۸ هزار سفیر سلامت آموزش می‌بینند که این امر می‌تواند کمک بسیار بزرگی در امر ارتقای شاخص‌های سلامتی در منطقه جنوب کرمان فراهم کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به افزایش فرهنگ مشارکت خانواده‌ها برای حفظ سلامت جامعه به عنوان مهم ترین اهداف اجرای این طرح گفت: از اصلی‌ترین اصول حوزه سلامت، مشارکت مردم است و هرجا مردم حضور داشته اند طرح های سلامت محور جمعیتی عظیم را پوشش داده اند که در دنیا تحسین برانگیز بوده است.

او با اشاره به وضعیت بیماری کووید ۱۹ در جنوب کرمان تصریح کرد: آمار کرونا در منطقه کاهشی بود؛ اما رعایت دستورالعمل ها در جامعه کم شده و این زمینه را فراهم می‌کند که وارد پیک سوم کرونا شویم. 

 مکارم بیان کرد:  مردم باید در تعطیلات پیش رو دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و تردد‌ها کنترل شده باشد تا افزایش ابتلا و مرگ و میر را شاهد نباشیم.

علی اصغر خیرخواه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز در این آیین با اشاره به آغاز برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت در ۷ شهرستان حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، گفت: امسال قرار است  ۵۵ درصد از ۱۹۷ هزار و ۲۱۱ خانوار زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، تحت پوشش این برنامه قرار گیرند.

او افزود: با مشارکت جامعه، علاوه بر فرهنگ سازی و نهادینه شدن سلامت، افزایش اثر بخشی خدمات، بالا رفتن سواد بهداشتی و کاهش هزینه را خواهیم داشت.

خیرخواه تصریح کرد: در این برنامه اولین سطح خدمات سلامت به جای خانه بهداشت از سطح خانواده تعریف می‌شود و از درون خانواده ها، یک نفر که از دانش، هوش، توانمندی و مهارت کافی برخوردار است و حداقل ۱۸ سال سن و ۸ کلاس سواد داشته باشد، ترجیحا مادر خانواده به عنوان سفیر سلامت انتخاب و به او آموزش‌هایی ارائه می‌شود.

او گفت: قرار است سفیر سلامت خانواده با مشارکت فعال، آموزش‌های لازم را مطابق ۲۱ بسته آموزشی در سه زمینه پیشگیری، درمان و بازتوانی ببیند و به خانواده اش منتقل کند و ترویج دهنده فرهنگ و رفتار سلامتی خانوده خود باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان کرد: همچنین اگر عضوی از خانواده مشکل سلامتی دارد از سوی سفیر سلامت به مراکزی همچون: پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت معرفی می شود تا اقدامات بهداشتی و درمانی لازم در منزل و مراکز برای او دنبال شود. 

انتهای پیام/ م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سفیر سلامت علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خانه یک پایگاه سلامت جنوب کرمان خانواده ها سفیر سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۱۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام دلفان امروز چهارشنبه در اولین نشست کارگروه بحران و پدافند زیستی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، بهداشت را خط مقدم سلامت مردم دانست و اظهار داشت: طبق برآوردهای ما و اقدامات صورت‌گرفته، حدود ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان از طریق فاضلاب آبیاری می‌شود که این کار می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

وی بیان داشت: وظیفه دانشگاه علوم پزشکی لرستان نظارت است که با همکاری محیط‌زیست باید مخاطرات زیست‌محیطی استان را رصد کنند و جهاد کشاورزی هم وظیفه دارد که متخلفین را به مراجع ذی‌صلاح معرفی کند تا از آبیاری مزارع از طریق فاضلاب، جلوگیری شود، زیرا هدف تولید محصولات کشاورزی سالم است تا سلامت مردم تضمین شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، علاوه بر مشکلات میکروبی، وجود پسماندها، آلوده‌شدن آب‌وخاک توسط سموم و وجود فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، از جمله گوجه فرهنگی، هویج و دیگر محصولات کشاورزی را جز مخاطراتی دانست که سلامت مردم را تهدید می‌کند.

کد خبر 6100432

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز